Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Veleposlanici Češke Republike posjetili Hrvatski centar za razminiranje

16.10.2008

Nastavno na donaciju Vlade Republike Češke u iznosu od 100.000 eura koju je početkom rujna 2008. godine Predsjednik Vlade Republike Češke, gospodin Mirek Topolanek, za vrijeme radnog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, uz nazočnost ministra vanjskih poslova i europskih integracija, gospodina Gordana Jandrokovića, veleposlanika Republike Hrvatske u Češkoj Republici, gospodina Marijana Ramušćaka i župana Vukovarsko-srijemske županije, gospodina Bože Galića, uručio načelniku općine Tordinci, gospodinu Josipu Maletiću, Hrvatski centar za razminiranje pozvao je u posjet veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj, Nj.E. gospodina Karela Kühnla.

Delegaciji se u službenom posjetu pridružila i veleposlanica Češke Republike u Republici Sloveniji, Nj.E. gospođa Ivana Hlavsova, koja je i potpisala Ugovor o donaciji sredstava sa Međunarodnom fondacijom za razminiranje i pomoć žrtvama mina iz Republike Slovenije (ITF) te gospodin Petr Štěpánek, drugi tajnik – zamjenik šefa Misije pri Veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj.

Delegaciju su prilikom posjete, 15. listopada 2008. godine u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje primili ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Oto Jungwirth i pomoćnik ravnatelja, gospodin Miljenko Vahtarić. Uz prezentaciju protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj gosti su obišli i Odjel za informatiku i Odsjek za skeniranje prilikom čega im je prezentiran rad Scan Centra HCR-a.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO