Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Za djecu osnovnih škola u Nijemcima, Lipovcu i Komletincima odigrana predstava «Ne, ne ... MI - NE!» i održano edukativno predavanje na temu mina!

17.10.2008

Dana 15. listopada 2008.godine u općini Nijemci u mjestima Lipovac i Nijemci, te u općini Otok, u Komletincima, Vukovarsko-srijemska županija, održana je edukativna predstava za djecu «Ne, ne ... MI - NE!», u izvedbi kazališne skupine «Daska» iz Siska, u prostorima osnovnih škola.

Donator ovih predstava je HT - Hrvatski telekom d.d., a gradsko društvo Hrvatskog crvenog križa (HCK) Vinkovci javilo se na natječaj za donaciju HT - Hrvatskog telekoma d.d. u kategoriji obrazovanje. Natječajno povjerenstvo HT - Hrvatskog telekoma d.d. prepoznalo je vrijednost projekta educiranja djece o opasnostima od mina i darovalo sredstva za odigravanje 6 predstava «Ne, ne ... MI - NE!», u izvedbi kazališne skupine «Daska» iz Siska.

Sljedeće tri predstave odigrati će se u školama u Jarmini, Tordincima i Otoku. Vrijednost donacije je 24.000,00 kuna.

O projektu je kratko govorio gospodin Branko Tomić, predstavnik HCK - gradskog društva Vinkovci, koji se ujedno zahvalio donatoru i ravnateljima škola za mogućnost održavanja predstava.

Predstojnik podružnice Hrvatskog centra za razminiranje Osijek, gospodin Dubravko Krušarovski pozdravio je nazočne i djecu upoznao s minskim problemom Republike Hrvatske, županije Vukovarsko-srijemske, općine Nijemci i Otok, te ponovio za djecu uopzorbe o opasnostima od mina. Isto tako spomenuo je i problem globalnog zagađenja minama, te naveo okvirni broj stradalih u Hrvatskoj, u županiji Vukovarsko-srijemskoj te u općinama Nijemci i Otok. Djeci su bili prikazani panoi s protupješačkim i protuoklopnim minama.

U Lipovcu je predstavu pogledalo približno 100 učenika 1. - 8. razreda O.Š. Lipovac. To je bila 182. predstava kazališne skupine ”Daska” u 9 godina održavanja predstave. Prisutni su bili pedagog Mijat Barišić i ravnatelj Martin Matić s dijelom učitelja. Ovo je bila 46. predstava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a započete su u okviru projekta GD Crvenog križa Vinkovci «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima». Dječje igralište u Lipovcu otvoreno je 2001. godine kada je u ovome mjestu prvi puta održana predstava ove kazališne skupine.

U Nijemcima je predstavu pogledalo približno 180 učenika 1. - 8. razreda O.Š. Ivana Kozarca. To je bila 183. predstava kazališne skupine ”Daska”. Prisutni su bili ravnateljica Tatjana Knežević s dijelom učitelja. Ovo je bila 47. predstava u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Dječje igralište u Nijemcima isto je otvoreno 2001. godine kada je u ovome mjestu prvi puta održana predstava ove kazališne skupine.

U Komletincima je predstavu pogledalo približno 220 učenika 1. - 8. razreda O.Š. Vladimira Nazora. To je bila 184. predstava kazališne skupine ”Daska”. Prisutni su bili ravnateljica Snježana Dupljak s dijelom učitelja. Ovo je bila 48. predstava u Vukovarsko-srijemskoj županiji ali prvi puta u Komletincima. Dječje igralište u Komletincima otvoreno je 2002. godine kada je u ovome mjestu održana predstava kazališne skupine “M i M” iz Osijeka, pod nazivom opasna pustolovina”.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO