Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Obuka za otkrivanje i uklanjanje NUS-a

21.10.2008

Dana, 20. listopada 2008. godine u sklopu Obuke za otkrivanje i uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS-a) koju provodi HCR-CTRO d.o.o., a financirana je donacijom američkog State Departmenta preko International Trust Funda iz Ljubljane, Republika Slovenija, gospodin Tomislav Ban, načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete Hrvatskog centra za razminiranje održao je predavanje polaznicima iz predmeta „Organizacija radilišta pri otkrivanju, uklanjaju i uništavanju NUS-a“.
Nastavna cjelina obrađena je kroz nastavna pitanja: Proces uklanjanja NUS-a, Pojam i elementi radilišta, Organizacija i obilježavanje radilišta, Shema radilišta, Organizacija rada pri otkrivanju, uklanjanju i uništavanju NUS-a i Tehnička dokumentacija.

Obuka koja je započela 6. listopada, u trajanju od četiri tjedna, provodi se u Topuskom, a praktična obuka na poligonu za testiranje HCR-CTRO d.o.o. Cerovac u blizini Karlovca. Na obuci se osposobljavaju četvorica kandidata iz Makedonije, četvorica iz Crne Gore, trojica iz Srbije, četvorica iz Hrvatske (Hrvatski centar za razminiranje) i jedan iz Bosne i Hercegovine.

Polaznici obuke su s obzirom na dosadašnja predznanja u potpunosti usvojili izloženo gradivo te su konstruktivno sudjelovali u nastavi, na kraju je zaključio gospodin Ban.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO