Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održan sastanak u Šibensko-kninskoj županiji

24.10.2008

Predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje gosp. Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja, gosp. Josip Čerina, predstojnik podružnice i Nataša Mateša Mateković, načelnica posjetili su 20. listopada 2008. godine Šibensko-kninsku županiju. Sastanku ispred Županije prisustvovali su župan gosp. Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne poslove gđa. Marlena Floigl.

Na sastanku koji je iniciran od strane županije Šibensko-kninske predstavnicima županije prezentirana je realizacija u tekućoj, 2008. godini koja se odnosi na problematiku razminiranja u Županiji. Delegacija HCR-a predložila je i prezentirala prijedlog Plana za 2009. godinu, dok je zajednički dogovoren način izrade trogodišnjeg Plana. Također, razmatrani su mogućnosti i oblici daljnje suradnje u protuminskom djelovanju.

Župan Šibensko-kninske županije izuzetno je pozitivno ocijenio predstavljenu realizaciju koja se odnosi na tekuću godinu, te do sada ukupno ostvarene rezultate koji se odnose na površinu od 17,3 km2, za što je ukupno utrošeno cca 200 milijuna kuna

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO