Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacijska predstava “Ne – ne...MI – NE!”

24.10.2008

Dana 23.10.2008.g. u općini Petlovac, u Baranjskom Petrovom Selu, u 10 sati i u općini Draž u Dražu, u 13 sati, održana je edukativna predstava za djecu «Ne, ne ... MI - NE!», u izvedbi kazališne skupine «Daska» iz Siska, te tribina “Djeca u minskom okruženju”. Predstava i tribina održane su u prostorima škola.

Spomenutu tribinu organizirala je Zajednica Udruga civilnih žrtava domovinskog rata Hrvatske. Potporu tribini dalo je Ministarstvo obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Prisutne na tribini u Baranjskom Petrovom Selu pozdravio je ravnatelj područne škole Drago Mavrin, a u Dražu ravnatelj OŠ Draž, Mato Barišin. Oni su se zahvalili na održavanju iste. Ispred Zajednice Udruga Hrvatskih civilnih stradalnika iz domovinskog rata Hrvatske, prisutnima se obratila gđa. Julijana Rosandić. Iz iste Udruge, ogranka Osječko - baranjske županije su bili prisutni i gđa. Ružica Bisaha te invalid Franjo Kučinac. Kao gost, predstavu je pogledao predstavnik UN UNDP-a, gosp. Kerei Ruru iz Novog Zelanda, koji je nakon predstave izrazio puno pohvala za viđeno.

Donator predstave je Hrvatska kulturna zajednica iz njemačkog grada Mainza, čije su predstavnice Katica Vraneša i Katica Kiš, posjetile HCR podružnicu Osijek te izrazile želju za doniranjem sredstava. Tom prilkom im je predočen minski problem Osječko baranjske županije i predstavljena podružnica u okviru Hrvatskog centra za razminiranje.

U Baranjskom Petrovom Selu predstavu je pogledalo približno 90 učenika 1. - 8. razreda O.Š. Šećerana, Područne škole Baranjsko Petrovo Selo.”

U Dražu predstavu je pogledalo približno 170 učenika 1. - 8. razreda O.Š. Draž. To je bila 188. predstava kazališne skupine ”Daska”, u približno 9 godina održavanja ove edukativne predstave.
Predavači na tribinama su bili: Josip Maričić, MUP RH, PU Osječko - baranjska, Odjel za protueksplozijsku zaštitu, gđa. Julija Vurm, Hrvatski crveni križ, gradsko društvo Beli Manastir, te Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice Osijek Hrvatskog centra za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO