Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Obuku završio novi naraštaj pirotehničara

27.10.2008

U petak, 24. listopada i u subotu, 25. listopada 2008. godine u Zagrebu, završena je obuka polaznika temeljnog tečaja za pirotehničare na Policijskoj akademiji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Od 29 polaznika, 18 je uspješno položio završni ispit i time stekao status i znanja pirotehničara.

Temeljna izobrazba pristupnika za pirotehničare sastoji se teorijskog i praktičnog dijela te traje ukupno 273 nastavna sata uslijed čega pristupnici usvajaju znanja o eksplozivnim tvarima, sredstvima za paljenje, protupješačkim i protuoklopnim minama, pomorskim minama, specijalnim upaljačima, sustavima izrade minskih polja i sustavima razminiranja minskih polja i grupa mina, streljivu i zrakoplovnim projektilima, održavanju i skladištenju te uništavanju eksplozivnih sredstava, ručnoj detekciji mina te uporabi strojeva za razminiranje i pasa za pronalaženje minsko eksplozivnih sredstava i sl.

Također, u tijeku je održavanje osposobljavanja za nove kadrove pirotehničara, a sljedeći tečaj za pirotehničare planiran je za početak studenog 2008. godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO