Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Vukovaru održan sastanak Zajednice povratnika Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i HCR-a

03.11.2008

Dana 28. listopada 2008. godine u Vukovaru je održan sastanak na temu: Razminiranje na području Vukovarsko-srijemske županije s predstavnicima Zajednice povratnika Hrvatske, Podružnice Vukovarsko-srijemske županije.

Sastanak su zatražili predstavnici Zajednice povratnika Hrvatske, a prisutni su bili: županijski koordinator za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije, gospodin Zlatko Pavlović, predsjednik Upravnog odbora Zajednice povratnika Hrvatske, Podružnice Vukovarsko-srijemske županije (ZPH ZVS), gospodin Dragutin Glasnović, gospodin Mato Filkovac, načelnik općine Bogdanovci, članovi Upravnog odbora ZPH ŽVS te predstavnik Podružnice Hrvatskog centra za razminiranje Osijek, gospodin Dubravko Krušarovski.

Skup je kao domaćin pozdravio Dragutin Glasnović, koji je istakao problem miniranosti kao jedan od najvažnijih u županiji te njihovu želju da i oni ispred ZPH pridonesu bržem rješavanju istog.

Dubravko Krušarovski je upoznao prisutne sa do sada urađenim poslovima razminiranja na županiji, sa poslovima koji su u tijeku i u pripremi te sa realizacijom godišnjeg plana na području Vukovarsko-srijemske.

Zlatko Pavlović je istakao dobru suradnju s HCR-om te govorio o osnovanom fondu za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije i o pripremama za izradu godišnjeg Plana razminiranja za 2009. godinu.

Mato Filkovac je naglasio da je općenito nezadovoljan tempom razminiranja na području županije, a osobito općine Bogdanovci. Istakao je i da je svjestan da je osigurana veličina novčanih sredstava nedovoljna i da treba na svim razinama odlučivanja urgirati i lobirati da se u narednim planskim razdobljima osigura više sredstava za poslove razminiranja. Naglasio je i dobru suradnju s HCR podružnicom Osijek i županijskim koordinatorom.

Nakon izlaganja i članovi UO ZPH uključili su se u razgovor pitanjima, a odgovarali na njih su Zlatko Pavlović i Dubravko Krušarovski.

Sastanak je završen u dobroj atmosferi, prisutni su bili zadovoljni prezentiranim a jedan od zaključaka je bio da će i oni ispred UO ZPH VSŽ uputiti Vladi Republike Hrvatske dopis kojim će zatražiti povećanje sredstava za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO