Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Osijeku održan sastanak Centra za razminiranje iz Republike Srbije i HCR-a

05.11.2008

U utorak, 04. studenog 2008. godine u Osijeku je održan sastanak predstavnika Centra za razminiranje Republike Srbije i Hrvatskog centra za razminiranje. Ispred Centra za razminiranje Republike Srbije sastanku su bili nazočni gospodin Petar Mihajlović, direktor Centra, gospodin Milan Šapić, zamjenik direktora, gospodin Ilija Stanisavljević, koordinator za razminiranje, gospodin Goran Vladić, izviđač i gospodin Miroslav Pisarević djelatnik za informatiku, dok su Hrvatski centar za razminiranje predstavljali gospodin Davor Laura, pomoćnik ravnatelja, gospodin Dubravko Krušarovski, predstojnik Podružnice Osijek, Franjo Žemlić, voditelj odsjeka i Robert Udovičić, izvidnik.

Svrha održavanja sastanka bila je razmjena informacija vezanih na minski sumnjiva područja duž graničnog pojasa između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Na sastanku su razmijenjene osnovne informacije i saznanja o minski sumnjivim područjima duž granice između Republike Hrvatske i Republike Srbije, a s kojima raspolažu Hrvatski centar za razminiranje i Centar za razminiranje Republike Srbije. Predložen je nastavak suradnje na način da se kroz terenski obilazak graničnog područja sva saznanja i informacije s kojima raspolažu obije strane prezentiraju na samom terenu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO