Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Objavljen drugi poziv za iskazivanje interesa za razminiranje površina financiranih sredstvima Zajma Svjetske Banke

13.11.2008

Zahvaljujući Projektu socijalno gospodarskog oporavka koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, aktivnosti razminiranja financiraju se kroz zajam Svjetske banke, te je objavljen drugi poziv za iskazivanje interesa za razminiranje površina financiranih u okviru PSGO-a.

Cilj PSGO-a je povećanje socijalne kohezije te gospodarski oporavak područja posebne državne skrbi. Ovaj 60 milijuna eura vrijedan projekt provoditi će se u 13 županija, komponenta razminiranja je vrijedna 17 milijuna eura, od kojih će 15,5 milijuna eura biti utrošeno za radove razminiranja.

Realizacija ovog dijela zajma je planirana u 3 faze:
1. razminiranje projekata koji su preduvjet za realizaciju projekata financiranih iz ostale tri komponente zajma,
2. dva poziva za iskazivanje interesa za razminiranje površina koje će nominirati pojedinci, mala i srednja poduzeća, te jedinice lokalne samouprave,
3. razminiranje sukladno godišnjim planovima razminiranja RH.

Na HCR-ovim web stranicama (u dijelu «Javna nadmetanja») je moguće preuzeti obrasce potrebne za podnošenje zahtjeva za poslove razminiranja iz programa Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka. Isti su dostupni i na stranicama Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO