Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Lions klub “Brođanka” akcijom “Vinom protiv mina” prikupio sredstva za razminiranje

18.11.2008

Lions Club "Brođanka" iz Slavonskog Broda organizirao je 14.11.2008. humanitarnu aukciju "Vinom protiv mina" u hotelu vinarije "Zdjelarević" u Brodskom Stupniku. Posjetiteljima i gostima Lions Cluba, tijekom aukcije bila su ponuđena 24 flaširana vina iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije te Bosne i Hercegovine, a prihod od akcije namijenjen je uklanjanju minske opasnosti s područja Brodsko-posavske županije.

Uspješnost ovogodišnjoj akciji zaželjeli su predsjednica LC “Brođanka” Silvija Šetina, te predsjednik regije Istok za Lions klubove, gospodin Željko Matić, iz LC Osijek. Aukciju je vodila gospođa Anita Krpan - Opačak, novinarka radio “Broda” i članica Lions kluba, a informacije o svakome vinu izložila je gđa. Višnja Zdjelarević, također članica Lions kluba.

Posebnost ovogodišnje aukcije bili su najmanji pjenušac na svijetu, (0,125 l) s umjetničkim potpisom, akademika kipara Ivana Kožarića, darovan od strane OPG „Izvori života“ obitelji Zelenika iz Iloka, te vino “Blatina”, tvrtke „Hepok“ iz Mostara, kao najstarije vino na aukciji, (21 godinu).

Na aukciji je prikupljeno 7 100 kuna, čime ukupne donacije Lions kluba Brođanka za aktivnosti razminiranja u Brodsko - posavskoj županiji iznose 134 290 kuna. U prikupljanje sredstava za razminiranje priključili su se i Lions klubovi iz Šibenika, Zadra, Đakova, Osijeka te LC Zrinjevac, a pri Lions klubu Hrvatska postoji i posebno Povjerenstvo koje koordinira svim akcijama prikupljanja sredstava za razminiranje i na čelu kojega je gospođa Jasna Leko.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO