Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak u Brodsko-posavskoj županiji

17.12.2008

U Slavonskom Brodu je 16. prosinca 2008. održan sastanak između predstavnika HCR-a i čelnika Brodsko-posavske županije. Sastanak je održan s namjerom upoznavanja predstavnika Županije s dosadašnjom realizacijom humanitarnog razminiranja, planom aktivnosti za nadolazeće razdoblje te činjenicom da će Brodsko-posavska županija uskoro prijeći iz nadležnosti Karlovačke podružnice u nadležnost Osječke podružnice HCR-a.

Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Davor Vlaović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša te županijski koordinator za razminiranje Miroslav Jarić, načelnik Općine Dragalić Zvonimir Karlik, te županijski stručni referent za graditeljstvo, stambeno-komunalne poslove i infrastrukturu Zlatko Tokić. Pored ravnatelja HCR-a Ota Jungwirtha, sastanku su prisustvovali i pomoćnik ravnatelja za plan, analizu i financijske poslove Miljenko Vahtarić te predstojnici podružnica Osijek i Karlovac, Dubravko Krušarovski i Damir Stojković.

Obje strane izrazile su veliko zadovoljstvo dosad učinjenim zaključivši da je do sada zaista mnogo učinjeno. Županija je danas suočena sa 37km2 minski sumnjivog područja koje zahvaća 5 gradova i općina. Do sada je najveći dio projekata realiziran sredstvima državnog proračuna, Hrvatskih šuma te donacijama Europske Unije. U ovoj godini do prosinca su realizirani projekti u veličini 2,6 km2, a u sljedeće tri godine Brodsko-posavska županija trebala bi postati bez utjecaja mina tj. minska opasnost će ostati samo u šumskim područjima bez utjecaja na sigurnost stanovništva.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO