Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak u Ličko-senjskoj županiji

19.12.2008

U Gospiću je 18. prosinca 2008. održan sastanak između predstavnika Ličko-senjske županije, minski zagađenih općina i gradova u toj županiji te Hrvatskog centra za razminiranje. Osim informacija o dosadašnjoj realizaciji te planovima za buduće razdoblje, ovo je bila i prilika da se prisutne upozna s činjenicom da će Ličko-senjska županija iz nadležnosti zadarske podružnice HCR-a prijeći u nadležnost karlovačke podružnice HCR-a.

Osim zamjenika župana Dražena Peranića te dosadašnje koordinatorice Željke Serdar kao i trenutnog županijskog koordinatora za razminiranje Stipe Mudrovčića, na sastanku su bili i svi čelnici minski zagađenih općina i gradova u Županiji. Pored ravnatelja HCR-a Ota Jungwirtha, sastanku su prisustvovali i pomoćnik ravnatelja za plan, analizu i financijske poslove Miljenko Vahtarić te predstojnici podružnica Zadar i Karlovac, Josip Čerina i Damir Stojković.

Ličko-senjska županija je jedna od minski najzagađenijih županija sa 192 km2 minski sumnjivog područja koje zahvaća 9 gradova i općina. U ovoj godini do prosinca su realizirani projekti u veličini 3,8 km2, a u 2009. godini planira se ukloniti minska opasnost sa 4 km2.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO