Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predaja potvrde o razminiranosti projekta «Željeznička pruga Osijek-Vinkovci, područje trase u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji»

29.09.2003

U petak, 26. rujna 2003. godine u Vinkovcima je održana svečana predaja potvrde o razminiranosti projekta područja trase željezničke pruge Vinkovci - Osijek u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Oto Jungwirth, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje predao je potvrdu o završenom projektu Marijanu Drempetiću, predsjedniku Uprave Hrvatskih željeznica. Predaji su prisustvovali i Zdravko Bosančić, župan Osječko-baranjske županije i Nikola Šafer, župan Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt razminiranja područja trase željezničke pruge Vinkovci-Osijek u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji je izvodila tvrtka AKD Mungos, a ukupna mu je površina iznosila 659.075 m2. Na projektu je pronađeno 103 ubojita sredstva i 1600 komada streljiva. Financiran je od strane Hrvatskih željeznica i ocjenjuje se kao projekt velikog značaja za obje županije i njihove stanovnike.
U Vukovarsko - srijemskoj županiji poslovi razminiranja se odvijaju na područjima 5 radilišta ukupne površine 694.350 m2. Radi se o područjima Općine Drenovci, Jarmina, Trpinja, dionice Županja-Lipovac AC Zagreb – Lipovac te poljoprivredne površine uz prugu Vinkovci-Osijek.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO