Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Portal minsko-informacijskog sustava (MISportal) Hrvatskog centra za razminiranje jedinstven u svijetu

25.02.2009

Norveški veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Nj. E. gdin. Terje Hauge, u Sisku je 25. veljače 2009. godine svečano pustio u rad portal minsko-informacijskog sustava Hrvatskog centra za razminiranje. MISportal je web aplikacija koja svakom korisniku Interneta omogućuje uvid u minski sumnjiva područja u Hrvatskoj i ovakav prikaz minski sumnjivih područja putem web aplikacije, jedinstven je u svijetu. Na detaljnim kartografskim podlogama korisnicima omogućava uvid u minski sumnjiva područja s prikazom pozicija oznaka minske opasnosti. Time je poboljšana interakcija između korisnika prostora i HCR-a koji će ovime dobivati ažurnije povratne informacije o stanju u prostoru, a ujedno će se olakšati i distribucija kartografskih podataka.

Informacije s MISportala dostupne su svim korisnicima Interneta, a stanje minski sumnjivog prostora moguće je pretražiti preglednikom županije, grada, općine ili naselja. Kraljevina Norveška prepoznala je važnost ovog projekta te donirala trošak njegove izrade, a ukupne norveške donacije za protuminsko djelovanja do sada iznose preko 16, 8 milijuna eura. Projekt MISportala izradila je hrvatska tvrtka „Geofoto“ d.o.o. iz Zagreba. Svečanost je svojim prisustvom uveličalo i 30-ak uzvanika članova diplomatskog kora, ministarstava i hrvatskih poduzeća.

Pozivamo i ovim putem sve korisnike i posjetitelje minsko-informacijskog portala HCR-a da sva eventualna saznanja o novonastalim promjenama u prostoru, stanju označenosti ili o lokacijama minski sumnjivih područja, dojave Hrvatskom centru za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO