Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Općini Jasenovac nestalo 16 velikih oznaka minske opasnosti

17.04.2009

Djelatnici HCR-a su nastavili obilježavanje minski sumnjivih područja uz plovni put rijeke Save obuhvativši područje Grada Siska i Općina Sunja, Jasenovac te Hrvatske Dubice.
Plovni put rijeke Save obilježen je sa 51 velikom i malom oznakom minske opasnosti od 582 km plovnog puta na području Blinjskog kuta pa sve do 509 km plovnog puta u Jasenovcu. Ovo je bila prilika i za kontrolu obilježenosti Općine Jasenovac prilikom čega je ustanovljen nestanak 16 velikih i 2 male oznake minske opasnosti (25% od ukupnog broja postavljenih tabli).

Nakon dopune nestalih tabli i dodatka nekoliko novih, Općina Jasenovac je sada obilježena sa 140 oznaka minske opasnosti. Hrvatski centar za razminiranje još jednom moli sve mještane i prolaznike da ne uklanjaju oznake minske opasnosti dovodeći time u opasnost i sebe i svoju okolinu. U cilju održavanja kvalitete obilježenosti minski sumnjivih prostora, potrebno je svaki nestanak oznaka prijaviti HCR-ovim podružnicama, nakon čega će pirotehničari HCR-a na mjesta nestalih oznaka postaviti nove.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO