Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Hrvatski centar za razminiranje u travnju 2004. godine organizira međunarodno stručno savjetovanje «Humanitarno razminiranje 2004.»

20.10.2003

Hrvatski centar za razminiranje, u suorganizaciji s nedavno osnovanim Centrom za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. u travnju 2004. godine organizira međunarodno stručno savjetovanje «Humanitarno razminiranje 2004.». Namjera ovog stručnog savjetovanja jest okupiti nacionalne centre koji se bave protuminskim djelovanjem iz cijeloga svijeta, okvirno 30 država, potom međunarodne organizacije kao što su Međunarodni ženevski centar za humanitarno razminiranje, UN i specijalizirane agencije UN-a, kao i predstavnike nevladinih organizacija (NGO) koje provode protuminsko djelovanje širom svijeta, znanstvene institucije i vladine organizacije te razmjeniti iskustva u poslovima humanitarnog razminiranja, stjecanju novih znanja uporabom novih metoda i tehnologija, kao i okupiti stručnjake, znanstvenike i proizvođače opreme.

Naglasak će biti na Centrima za razminiranje koji se bave planiranjem, pripremanjem, organizacijom i nadzorom poslova humanitarnog razminiranja, koji će imati priliku kroz radove i izlaganja predstaviti svoje organizacije i metode rada. Cilj je poboljšati i ujednačiti operativne postupke i norme, ali i sinergijom djelovati u širem prostoru Regije. Više informacija moći ćete uskoro vidjeti na internet stranicama Hrvatskog centra za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO