Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Milijun kuna za razminiranje Karlovačke županije

06.05.2009

U utorak, 05.svibnja 2009.godine, u Uredu župana Karlovačke županije, potpisan je Ugovor o donaciji sredstava za razminiranje u Karlovačkoj županiji između Karlovačke županije i International Trust Funda, međunarodnog fonda za razminiranje sa sjedištem u Ljubljani. Donirani iznos Karlovačke županije od 500.000,00 kuna udvostručit će se sredstvima Vlade SAD-a te cjelokupan iznos bit će utrošen za razminiranje područja Karlovačke županije.
U Karlovačkoj županiji pod minama je još 20,5 kvadratnih kilometara, a minski sumnjivog prostora 80,5 četvornih kilometara. U razminiranje je uloženo više od 170 milijuna kuna i to iz Državnog proračuna, donacija te iz Županijskog proračuna iz kojeg je u posljednje tri godine izdvojeno više od dva milijuna kuna.
Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g.Oto Jungwirth naglasio je da je Karlovačka županija među onoma koje i same daju novac za razminiranje, nastojeći tako ubrzati taj proces, a Republika Hrvatska bi u cjelosti od mina trebala biti očišćena najkasnije do 2019.godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO