Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnici HUP-Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja u HCR-u

21.07.2009

Gospodin Željko Romić, predsjednik Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja i gospodin Josip Tuličić, dopredsjednik Udruge u Hrvatskom centru za razminiranje, u petak, 17.srpnja 2009.godine, održali su satanak sa ravnateljem Centra gospodinom Otom Jungwirthom i njegovim pomoćnikom gospodinom Nevenom Karasom.
Osnovna tema razgovora bila je perspektiva humanitarnog razminiranja u Republici Hrvatskoj s obzirom na trenutno gospodarsko stanje.
Ravnatelj HCR-a, gospodin Jungwirth, izvijestio je predstavnike Udruge da trenutno nema nikakvih pokazatelja koji bi upućivali na smanjivanje financijskih sredstava na poslovima pretraživanja i razminiranja.To ovisi o daljnjim gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj.
Tijekom sastanka predstavnici Udruge zatražili su pomoć u iznalaženju novih financijskih instrumenata koji bi mogli pomoći u premošćivanju likvidnosti.Obvezuju se pismeno obratiti HCR-u, poglavito upozoriti na mogućnost zastoja u plaćanju.U tom slučaju HCR će poduzeti potrebite mjere, u skladu sa svojim ovlastima i mogućnostima, kako bi pomogao ublažavanju problema s likvidošću.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO