Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak s predstavnicima poslodavaca

01.02.2018

Danas je u sjedištu HCR-a ravnatelj Zdravko Modrušan sa suradnicima održao sastanak s predstavnicima poslodavaca, pravnim osobama ovlaštenim za obavljanje poslova razminiranja.
Obzirom na okolnost utvrđivanja konačnog prijedloga Plana protuminskog djelovanja za 2018. godinu od strane UV HCR-a, predstavnici poslodavaca u humanitarnom razminiranju upoznati su s navedenim prijedlogom.
Na sastanku je u bitnom izvješteno o ukupnim sredstvima planiranim za razminiranje iz svih izvora, predstavljena je realizacije poslova razminiranja, statistika učinaka, načelni plan postupaka javne nabave i dr.
Također, raspravljano je i o tekućoj problematici, prije svega pozitivnim propisima koji pokazuju loše učinke primjene u praksi. Nastavno na navedeno ravnatelj HCR-a izvjestio je nazočne kako radno povjerenstvo radi na prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o protuminskom djelovanju s kojim će pokrenuti inicijativu prema resornom ministarstvu.
Ravnatelj HCR-a posebice je istaknuo okolnost izostanka minskih nesreća i incidenata u protekloj godini, naglasivši kako mu je osiguravanje uvjeta koji doprinose sigurnosti primarni cilj mandata.
Nazočni su također obaviješteni o aktivnostima Centra u vidu pripreme zahtjeva za produžetak roka izvršenja obveza preuzetih Ottawskom konvencijom.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO