Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacije u općini Plitvička Jezera i gradu Gospiću

12.06.2017

srijedu, 7. lipnja i petak 9. lipnja 2017. održane su edukacije o minskoj opasnosti u naselju Mukinje u općini Plitvička Jezera i u gradu Gospiću. Edukacije su održane temeljem Plana informiranja i edukacije stanovništva o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava, neeksplodiranih ubojnih sredstava i njihovih dijelova za 2017. godinu. U Mukinjama se edukacija održala u organizaciji Jumicar-a - Programa prometne kulture za najmlađe. U programu je, osim Hrvatskog centra za razminiranje, sudjelovala Policijska uprava Ličko-senjska – Policijska postaja Korenica, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Plitvička Jezera i Odjel protupožarne zaštite Nacionalnog parka Plitvička jezera. U edukaciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Plitvička Jezera i područnih škola.

U Gospiću je edukacija o minskoj opasnosti održana u suradnji s Policijskom upravom Ličko-senjskom i Policijskom postajom Gospić u okviru preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“.

Građane i učenike smo upoznali s minskom situacijom na području Ličko-senjske županije, upozorili na potrebu poštivanja oznaka koje upozoravaju na minsku opasnost, te podijelili edukativne letke, slikovnice i crtiće za najmlađe.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO