Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija šumara u Valpovu

14.02.2018

Početkom veljače održano je predavanje o opasnostima od mina za djelatnike Hrvatskih šuma UŠP Osijek, Šumarije Baranjsko Petrovo Selo, u Valpovu u Osječko - baranjskoj županiji.
Predavanje je održano temeljem godišnjeg plana informiranja i edukacije stanovništva o opasnostima od MES-a i NUS-a i njihovih dijelova i temeljem radnog sastanka s predstavnicima UŠP Osijek.
Predavanje je organizirao HCR podružnica Istok u suradnji s MUP-om RH, Odjelom PEZ PU Osječko - baranjske županije i HŠ UŠP Osijek. Na predavanju su nazočili poslovođe i sjekači,njih oko 30, predstavnici šumarija Valpovo i Baranjsko Petrovo te predstavnik UŠP Osijek.
Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odjela protueksplozijske zaštite, Janoša Salaja, koji je održao prezentaciju o pronađenom NUS-u na području Osječko – baranjske županije te predstavnika HCR-a, pirotehničara izvidnika Maria Barjaktarića i predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.
Također je prezentirano protuminsko djelovanje, problem miniranosti u Republici Hrvatskoj i u Osječko - baranjskoj županiji te na području šumarije Baranjsko Petrovo Selo, s naglaskom na veličinu MSP-a, označavanje MSP-a i uništavanje oznaka minske opasnosti, kao i na predrasude o minama. Isto tako, nazočni su upoznati s metodama razminiranja, slikom su provedeni kroz minirane i razminirane površine, te im je odgovarano na pitanja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO