Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Program prometne kulture za najmlađe

21.09.2018

Preventivna manifestacija pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“ u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Službe prevencije Ravnateljstva policije, Jumicar Hrvatske i Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu održana je danas ispred zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja s preko 100 polaznika drugih razreda osnovnih škola Frana Krste Frankopana i Augusta Cesarca.
Manifestacija se ispred Ministarstva održava tradicionalno već treću godinu zaredom, a cilj joj je obilježiti početak nove školske godine, te upozoriti najmlađe na važnost opreza u prometu.
Nositelji aktivnosti, uz glavne organizatore, bili su i Gradsko društvo Crvenog Križa Zagreb, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba i Hrvatski centar za razminiranje, pa su se učenici tijekom obuke imali priliku upoznati s nekoliko raznih edukativnih postava i radionica koje su pripremili: Policijska uprava Zagrebačka, Dobrovoljno vatrogasno društvo Granešina, Klub mladih Crvenog križa Zagreb, te Odjel za edukaciju i pomoć minskim žrtvama.
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u realizaciji manifestacije,zahvaljujemo i ravnateljicama osnovnih škola Frana Krste Frankopana i Augusta Cesarca Zagreb na organizaciji i koordinaciji .
Našu preventivnu manifestaciju obišli su gdin. Josip Mataja, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa, gđa. Marija Goatti ispred Službe prevencije, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja gdin. Vlado Prskalo, te državna tajnica gđa. Branka Ramljak.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO