Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija u Posedarju i Islamu Latinskom

24.10.2018

Dana 24.10.2018. u suradnji s djelatnicima PU Zadarske u područnim školama u Islamu Latinskom i Podgradini održana je edukacija o minskoj opasnosti.

U suradnji s kolegama iz PU Zadarske - služba za nadzor, planiranje i prevenciju PU Zadarske i pripadnika PEZ PU Zadarske, te uz nazočnost učitelja i oko 30 učenika nižih razreda prezentiran je rad HCR-a te provedena edukacija u svrhu prevencije i zaštite od MES-a i NUS-a. Djeca se upoznata s opasnostima koje se nalaze u njihovu neposrednom okruženju, ali i na drugim terenima, te kako se moraju ponašati u slučaju susreta s nepoznatim predmetima u prostoru koji ih okružuje. Smiljan Galić, djelatnik HCR-a je nakon prezentacije crtanog filma „Plop“ s djecom kroz razgovor ponovo naglasio poruke koje su upućene kroz film o izbjegavanju kontakta s nepoznatim sredstvima. Uz prezentaciju crtanog filma prikazani su i slajdovi priređeni za interaktivno sudjelovanje djece u edukaciji. Pronalaženjem pojedinih eksplozivnih sredstava na svakom pojedinačnom slajdu djeca su aktivno sudjelovala u edukaciji.

Kolege iz PU Zadarske su prezentirale akciju "Manje oružja-manje nesreća" kroz interaktivnu prezentacij te su djecu upoznale s radom policijskog psa obučenog za pronalaženje eksploziva.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO